Vergoeding sport

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Je wilt je kind graag laten sporten. Naar voetbal, judo, hockey, schaatsen, turnen, zwemles en noem het maar op. Het is gezond en fijn om mee te doen met andere kinderen. Op dit moment heb je misschien geen geld over voor sport. Jij bent echt niet de enige en we helpen je graag. Je kunt bij ons een aanvraag doen voor een bijdrage aan de contributie of het lesgeld.

Voor wie?
Je kunt een sportvergoeding aanvragen wanneer je kind:

  • tussen de 4 t/m 17 jaar oud is
  • staat ingeschreven bij de Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg
  • je kunt voor sport- en cultuuractiviteiten voor maximaal €400 per kind jaar aanvragen doen

Belangrijk
Er is een aantal punten waarmee je rekening moet houden:

  • Stichting Leergeld vergoedt bij hoge uitzondering sportkleding. Ouders kunnen in de eerste plaats gebruik maken van de Regeling School, sport en cultuur van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hier vind je meer informatie.
  • Wacht met het inschrijven van je kind bij de sportvereniging en teken geen automatische incasso totdat je toestemming hebt. Je ontvangt een brief van Leergeld als je sportaanvraag is goedgekeurd. Hiermee kun je naar de sportorganisatie gaan. Zij nemen contact met ons op over de betaling.
  • Bij Basicfit, zwemles en judo werkt het iets anders. Wanneer Leergeld je aanvraag heeft goedgekeurd, sluit je zelf een incasso af. Deze betaal je eerst zelf, je stuurt het betaalbewijs naar Leergeld en Leergeld vergoedt deze dan achteraf aan jou.