Wie zijn wij?

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Dat zijn gemiddeld 2 tot 3 kinderen per schoolklas. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn, omdat er niet genoeg geld is. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Onze missie is: Alle kinderen doen mee! Want nu meedoen is straks meetellen!

Vanuit Leergeld Leidschendam-Voorburg bieden we deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor bloeien ze op, ontwikkelen ze kennis en vaardigheden en krijgen ze eigenwaarde. Meedoen via Leergeld kan op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur of welzijn. 

Wij helpen kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Leidschendam-Voorburg. Samen met andere stichtingen in Nederland, zorgen wij ervoor dat alle kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben. We helpen met schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!

Structuur van de landelijke organisatie

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Voor de directe ondersteuning van kinderen zijn op dit moment meer dan 110 Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland. Vanuit deze stichtingen werken vrijwilligers met grote lokale betrokkenheid. Samen zijn deze stichtingen verenigd in de Vereniging van stichtingen Leergeld in Nederland. In Den Bosch hebben we een landelijk bureau.

Leergeld Leidschendam-Voorburg

De lokale stichting is opgericht op 28 september 2005 als Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg en is in januari 2006 gestart met haar werk. De stichting wordt gevormd door vrijwilligers en krijgt zijn geld van gemeente, bedrijven, organisaties (o.a. serviceclubs) en particulieren. Het bestuur en de medewerkers van Leergeld Leidschendam-Voorburg doen hun activiteiten op vrijwillige basis en ontvangen daar geen vergoeding voor, met uitzondering van de gemaakte onkosten.

Bestuur
Het bestuur van de stichting bestaat momenteel uit de volgende personen:

  • Mevrouw Willy Blonk, voorzitter
  • De heer Marcel Mooijman, penningmeester
  • De heer René Daane, secretaris
  • Mevrouw Sabine Smit, coördinator
  • Mevrouw Roos Reichert, bestuurslid acties
  • De heer Bosco Smit, bestuurslid scholen en onderwijs
  • De heer Chris Bransz, bestuurslid fondsen en PR