De Leergeld formule

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Bij stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Leidschendam-Voorburg neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Huisbezoek

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij je thuis en neemt de aanvraag met je door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Je dient de bewijzen van het totale gezinsinkomen te laten zien. 


  Het is handig als je de volgende gegevens alvast klaarlegt voor dit gesprek:

  - recent inkomens bewijs of uitkeringsbewijs
  - eventueel de extra inkomsten, bijvoorbeeld alimentatie
  - overzicht van de schulden als die er zijn
  - als je in de schuldsanering zit, graag het adres van de bewindvoerder en opgave van je leefgeld
  - de ooievaarspas van jou en van de kinderen
  - identiteitsbewijs van het hele gezin


  Als je dat wil, kan de tussenpersoon je informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.

 3. Besluit

  De intermediair draagt jouw verzoek over aan het kantoor van Leergeld Leidschendam-Voorburg. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en de mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat je binnen 6 weken een reactie ontvangt. De aanvraag voor een fiets duurt langer.


 4. Uitgifte

  Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging,  de club of rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan.